Bostadsbidrag räkna ut pensionär

Göteborgs Stad Sophämtning

Våra kärl är märkta med koder som hjälper både dig och oss att kontrollera att de är tömda, när de är tömda och hur mycket de innehöll. Kärl i tre storlekar Kärlen finns i tre storlekar, 140 liter, 190 liter och 240 liter, och har lock som går att öppna åt två håll. Kärlet ska alltid ställas med draghandtaget utåt, för att underlätta för din sophämtare. Kärlstorlek Höjd Höjd med stora locket öppet Bredd med hjul Djup 140 liter 109 cm 158 cm 52 cm 55 cm 190 liter 110 cm 163 cm 58 cm 70 cm 240 liter 111 cm 171 cm 59 cm 71 cm I några områden i Göteborg kan de som bor i småhus även få ett abonnemang med 370-literskärl för trädgårdsavfall. Om du vill placera kärlet i ett skåp eller inbyggnad måste innerhöjden vara minst 1, 20 meter, så att hämtningspersonalen ska kunna luta kärlet och rulla ut det. Så här sköter du ditt kärl Förslut din soppåse väl och lägg inte lösa föremål i kärlet. På så sätt hålls kärlet rent och du slipper tvätta det. Överfyll inte kärlet. Kärlet får inte vara för tungt att dra och locket måste gå att stänga.

Göteborgs yoga

  1. Göteborgs el
  2. Vad händer i Umeå kommun med synen på öppenhet? - Centerpartiet
  3. Mäklare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Båstad, Helsingborg och Åre - Skeppsholmen Fastighetsmäkleri Sotheby's Realty
  4. Ändra avfallsabonnemang - Göteborgs Stad
  5. Sälja fastighet privat de champclos
  6. Göteborgs fria
  7. C. Petterssons Värme i Örnsköldsvik | Certifierade montörer och gedigen erfarenhet | Comfort
  8. Billiga flygresor till tyskland
  9. Öppna bed and breakfast
  10. Göteborgs handelsstål

Sophämtaren ska heller inte riskera att bli blöt av snö eller vatten från buskar och träd som hänger ned över behållaren eller längs hämtsträckan. För att underlätta för sophämtaren ska du ställa kärlet med handtaget utåt. Du kan dra fram kärlet själv Du kan själv dra fram kärlet från sin vanliga plats när avfallet ska tömmas. Hämtpersonalen börjar jobba tidigt på morgonen, så ställ gärna fram kärlet kvällen innan hämtningsdagen. Om du inte dragit fram kärlet till överenskommen plats riskerar du att ditt kärl inte töms. Du kan i så fall beställa extra hämtning, som kostar extra. Du får betala för dragvägens längd Det är bäst om du hittar en plats för ditt kärl med så kort dragväg som möjligt. Då får hämtningspersonalen en bättre arbetsmiljö, och du tjänar också på det eftersom du får betala 93 öre per meter och hämtningstillfälle. Dragvägen mäts som enkel gångväg från den plats där kärlet är placerat vid hämtningstillfället fram till närmaste ställe där sopbilen kan eller tillåts stanna.

Tänk på följande om du inte kör fram kärlet Kärlet bör stå väl synligt för hämtningspersonalen Se till att dragvägen blir så kort som möjligt Dragvägen måste vara hårdgjord - ha en hård yta där regn- och smältvatten rinner av Kärlen kan inte dras över gräs eller grus Det får inte finnas några trappor, steg, trösklar eller nivåskillnader Maxlutningen är 1:12, det vill säga en meters höjdskillnad på 12 meter väg Dragvägen måste vara minst 1, 2 meter bred Buskar och träd som är i vägen måste klippas Vintertid måste dragväg och placeringsplats vara skottade och sandade. Tänk också på att skotta bort eventuell snövall Kärlet ska placeras med handtaget utåt. Handtaget är på samma sida som hjulen. Detta minskar de påfrestande rörelserna för sophämtarna. Du kan ändå lätt öppna locket eftersom det kan öppnas från två håll. Kärlen ska vara lätta att dra – och sopsäckarna lätta att bära Tillhör de dem som fortfarande har sopsäck, så ska du tänka på att den av arbetsmiljöskäl inte får vara för tung att lyfta.